top of page

Klaar voor de zomer met ZO Skin Health | Essentiële huidverzorging om schade aan de huid te voorkomenDe dagen zijn langer en je besteedt meer tijd buiten, met een huidverzorgingsprogramma van ZO Skin Health minimaliseer je schade aan de huid en ben jij klaar voor de zomer!


Slimme zonbescherming

Het gebruik van zonbescherming is het hele jaar door een must, en des te belangrijker op warme, zonnige dagen. ZO® biedt zonbescherming voor elk huidtype en levensstijl, variërend van water- en zweetbestendige, transparante en teintverbeterende formules. Alle ZO®-zonbescherming bevatten Triple-Spectrum Protection® die beschermen tegen schade door zon én licht (UVA/UVB, HEV (blauw licht) en IR-A.

UVA-straling: blootstelling aan UVA-straling is de grootste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering, een proces dat ook wel 'photoaging' wordt genoemd. Dit kan leiden tot rimpels, pigmentvlekken en een ongelijkmatige huidtextuur. UVA-stralen dringen diep door in de huid en beschadigen het collageen en elastine, wat leidt tot verlies van elasticiteit en stevigheid.


UVB-straling: blootstelling aan UVB-straling kan de huid direct beschadigen. Het zorgt ervoor dat de huid rood wordt en verbrandt, waardoor de kans op blijvende schade aan de huid zoals vroegtijdige huidveroudering, hyperpigmentatie en in het ergste geval huidkanker kan worden vergroot.


HEV-straling: kan afkomstig zijn van vele alledaagse bronnen, zoals de zon, neon- en LED-verlichting, smartphones, computers en tablets, langdurige blootstelling aan HEV-straling kan de productie van vrije radicalen verhogen die oxidatieve stress veroorzaken. Dit kan bijdragen aan huidveroudering en het risico op huidkanker verhogen.


IR-A straling: IR-A straling dringt diep door in de huid, tot in de dermis en zelfs in de subcutane lagen. Dit betekent dat het weefsel op diepere niveaus kan beïnvloeden, inclusief de bloedvaten, collageen en elastine vezels, die essentieel zijn voor de structuur en elasticiteit van de huid. Daarnaast kan IR-A straling net als HEV-licht de productie van vrije radicalen verhogen, die kunnen bijdragen aan huidveroudering en hyperpigmentatie.Met Triple-Spectrum Protection® ben je goed beschermt tegen al deze stralingen die blijvende huidschade kunnen veroorzaken.

Krachtige antioxidanten tegen schadelijke milieu-invloeden

Ook dagelijkse milieu-invloeden zoals luchtvervuiling kunnen een grote impact hebben op de huid waardoor schade zoals vroegtijdige huidveroudering kan worden veroorzaakt. Daily Power Defense is een geavanceerd serum, ontworpen om de huid te beschermen en te herstellen, het product bevat krachtige antioxidanten die helpen vrije radicalen te neutraliseren. Het is klinisch bewezen dat het serum bij dagelijks gebruik de huidbarrière versterkt en de huid wordt van binnenuit gehydrateerd voor een gezonder en voller uiterlijk.Verbrande huid kalmeren en herstellen

Een verbrande huid heeft zorg en aandacht nodig om volledig te herstellen zonder blijvende schade achter te laten. Een milde reiniger die de huidbarrière ondersteunt, zoals Balancing Cleansing Emulsion, is een geweldige optie om de huid op een zachte wijze gereinigd te houden en infecties te minimaliseren.


De Skin Cancer Foundation raadt aan de huid gehydrateerd te houden terwijl deze geneest. Hydrating Crème is ideaal om de verbrande huid te verzachten en biedt langdurige hydraterende voordelen, kalmeert zichtbare roodheid en bevordert het herstel van de huidbarrière. Het kan zo vaak als nodig worden gebruikt. Na het aanbrengen is het belangrijk om uit direct zonlicht te blijven en beschermende kleding te dragen om verdere schade te voorkomen.


Elke dag een breedspectrum zonbescherming gebruiken is de beste manier om zonnebrand op het gezicht of lichaam te voorkomen. Het is van vitaal belang om blootstelling aan de zon te beperken en de zonbescherming regelmatig opnieuw aan te brengen zoals voorgeschreven.Andere huidschade door de zon herstellen

Vroegtijdige huidveroudering zoals fijne lijntjes en rimpels, pigmentvlekken en een ongelijkmatige huidtextuur zijn allemaal gevolgen van zonschade. Is de huid al zichtbaar beschadigd en wil je dat jouw huid weer gezond wordt zodat het weer straalt? De producten en thuisprotocollen van ZO Skin Health zijn speciaal ontworpen om de huid weer gezond te maken én te houden. Bezoek één van de erkende ZO behandellocaties en ontdek wat ZO Skin Health voor jouw huid kan betekenen.


Comentarios


bottom of page