top of page

Zichtbare huidverbetering | een gezonde huid zonder acne


Puistjes, pukkels, mee-eters, acne - vrijwel iedereen krijgt hier wel een keer mee te maken. Bij de een is het een fase, terwijl het bij de ander een soort van levensstijl is geworden, waarbij je dag in en dag uit bezig bent met je huid. Je raadpleegt allerlei bronnen die claimen puistjes te verhelpen, maar zonder resultaat. Er zijn veel feiten en fabels over acne, over hoe deze huidaandoening wordt veroorzaakt en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Je ziet door de bomen het bos niet meer en je wilt maar één ding, afscheid nemen van die puistjes!


Hoe puistjes ontstaan

De hoofdoorzaak van puistjes is de productie van overtollig talg (een wasachtige, kleverige substantie), wat leidt tot abnormale afstoting van de dode huidcellen in de poriën. Acne is een veel voorkomende huidaandoening die ontstaat door een disfunctie van de talgklier eenheid, die bestaat uit een haarzakje en de bijbehorende talgklier. Talg, een verstopte porie, waarin de bacterie zich heerlijk thuisvoelt, en de daaruit voortvloeiende 

ontsteking zijn de belangrijkste problemen bij acne. De controle van talg kan de sleutel zijn tot de preventie en behandeling van acne.


Gezonde huid

Het doel van ZO Skin Health is om de algehele huidgezondheid te verbeteren. Een gezonde huid is minder vatbaar voor acne. Daarom moet het doel van de behandeling niet alleen zijn om de activiteit van de talgklieren tijdelijk te vertragen en acne op te drogen, maar ook om de gezondheid van de huid te herstellen en tegelijkertijd alle factoren te corrigeren die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van acne.


Met deze stappen is een gezonde huid in handbereik:


1. Reinigen

Iedere basis van een gezonde, stralende huid is een goede reiniging van de huid, in de ochtend én in de avond. Exfoliating Cleanser is een zachte cleanser dat vuil en talg op het huidoppervlak verwijdert, terwijl micro jojoba bolletjes de poriën openen. Gebruik je overdag make-up, dan adviseren we om je huid in de avond dubbel te reinigen, zodat je er zeker van bent dat je huid vrij is van make-up, vuil en overtollig talg voordat je verder gaat met de volgende stappen.


2. Exfoliëren

Dode huidcellen in de hoornlaag zorgen voor een dof uiterlijk, en kunnen i.c.m. overtollig talg ontstekingen veroorzaken. Door de huid minimaal 2 keer per week te exfoliëren (scrubben) worden de dode huidcellen verwijderd en wordt celvernieuwing gestimuleerd waardoor de kans op ontstekingen wordt geminimaliseerd. Dual Action Scrub is speciaal ontwikkelt voor de acne gevoelige huid en bevat een milde korrel dat porie verstoppende huidcellen en oppervlakkig talg verwijderd.


3. Tonen

Dat overtollig talg een van de grootste veroorzakers van ontstekingen is, dat is een feit. Oil Control Pads met 2% salicylzuur vormen een krachtige preventie tegen acne door het oppervlakkige talg te minimaliseren. Gebruik deze pads iedere ochtend en avond om de talgproductie onder controle te houden.


4. Salicylzuur (water oplosbaar)

Salicylzuur is en blijft een geweldig ingrediënt om overtollig talg te minimaliseren. Een nadeel hiervan is dat salicylzuur het meest effectief is in oplosmiddelen zoals alcohol, die de huid kunnen uitdrogen en irriteren. Complexion Clariyfing Serum is een uniek serum op waterbasis en bevat 2% water oplosbare salicylzuur. Dit serum heeft alle voordelen van salicylzuur zoals het verminderen van overtollig talg, het verminderen van vergrote poriën en het verminderen van roodheid en ontstekingen in het gelaat, zónder de huid te irriteren of uit te drogen. Het krachtig, maar milde serum kan eenvoudig twee keer per dag worden aangebracht en geeft de huid onmiddellijk een egalere, heldere teint met een verfijnde textuur.

5. Antioxidanten - bescherming - sterkere huidbarièrre

Je huid is je grootste orgaan en wordt de hele dag blootgesteld aan allerlei schadelijke omgevingsfactoren zoals vervuiling. Je huid krijgt daarom de hele dag door veel te verduren. Wanneer de huidbarrière niet in balans is, heb je meer kans op ontstekingen en duurt het herstel hiervan langer. De puistjes blijven langer zichtbaar en er kunnen rode vlekjes achterblijven. Daily Power Defense bevat krachtige antioxidanten die erop gericht zijn de huidbarrière te versterken, ontstekingen te verminderen, de hydratatie te verbeteren en de celvernieuwing te ondersteunen. Het tweemaal-daags aanbrengen van Daily Power Defense draagt bij aan een gezonde huid, zónder acne.


6. Zonbescherming

Als er iets blijvende schade kan aanrichten, dan is het wel de zon. Veel mensen met acne denken dat het juist goed is om met puistjes de zon te zitten, het zou de puistjes uitdrogen en ze worden minder zichtbaar omdat de huid kleurt van de zon. Dit effect is van korte duur, aangezien de zon juist ontstekingen triggert waardoor ontstekingen op de langere termijn juist verergeren. Daarnaast is de opgelopen zonschade blijvend en zal dit door de jaren heen steeds zichtbaarder zijn. Zichtbare schade is te zien aan: acne, vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken, littekens, rode vlekjes en een grove textuur van de huid. Zorg er dus voor dat je huid iedere dag goed beschermd is met een Breed Spectrum zonbescherming en gebruik eventueel een zonbescherming met een lichte dekking zoals Smart Tone Broad Spectrum SPF 50 óf Sunscreen + Primer SPF 30 die perfect aangebracht kan worden onder je make-up. Deze producten zijn uitermate geschikt voor acne gevoelige huiden en verstoppen de poriën niet.


7. Exfoliatie boost

Enzymatic Peel is ideaal voor het sneller exfoliëren van de huid, waardoor de actieve ingrediënten van de andere producten sneller en beter worden opgenomen. De "thuispeel" is ontwikkeld om de bovenste huidlaag te vernieuwen en zo de huid zachter, steviger en helderder te maken. De peel helpt een ongelijkmatige, ruwe huidtextuur gladder te maken en herstelt de doffe huid. Daarnaast verbetert dit product de zichtbare tekenen van zonneschade.


8. Masker

Ook als je last hebt van puistjes, mag je wel eens genieten van een heerlijk masker, en deze heeft ook nog eens een hele goede uitwerking op de onzuivere huid. Complexion Clearing Masque is een therapeutisch masker dat de poriën reinigt en de vette of acné(-gevoelige) huid verbetert. Het masker bevat 10% sulfur om acne te voorkomen en te verhelpen. Het absorbeert oppervlakkig talg en ondersteunt om dode huidcellen te exfoliëren, die de poriën kunnen blokkeren. Het Complexion Clearing Masque is te gebruiken om de huid te zuiveren, te kalmeren en de verzorgen.


9. Peeling in de praktijk

Een peeling kan je huid een fantastische boost geven, Restorative Peel is de ideale peeling voor de acne gevoelige huid en geeft onmiddellijk resultaat: vermindering van ontstekingen, vermindering van roodheid en een fijnere textuur van de huid voor een egalere teint. Na de peeling worden actieve stoffen van de bovenstaande producten nóg beter opgenomen voor een sneller resultaat en blijvend resultaat.Wil jij ook een gezonde huid maar ben je nog niet bekend met de producten van ZO Skin Health? Plan een afspraak met een behandellocatie bij jou in de buurt voor een protocol op maat.Comments


bottom of page