top of page

ZO SKIN HEALTH | Huidverzorging zonder PFAS

Het gebruik van huidverzorging en make-up is in onze samenleving niet meer weg te denken. Iedere dag gebruiken vrouwen en mannen verschillende producten om de huid te verzorgen, te camoufleren en te onderhouden. Op social media zijn er momenteel veel trends aanwezig op dit gebied, een groot valkuil van deze trends is dat deze producten meestal niet klinisch getest zijn of wetenschappelijk zijn onderzocht. Mensen staan niet altijd stil bij de ingrediënten van een product; want als het in de schappen ligt, dan moet het wel goed zijn, toch? Helaas is dit niet het geval en bevatten sommige cosmeticaproducten dergelijke ingrediënten die écht schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. 


Schadelijke chemische stoffen

Uit een Amerikaans wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat veel make-up en huidverzorgingsproducten schadelijke ingrediënten bevatten en een risico kunnen vormen voor de menselijke gezondheid. Een benaming die actueel veel wordt genoemd is PFAS. PFAS is een verzamelnaam van chemische stoffen, die water-, vet- en vuilafstotend werken. De afkorting staat voor poly- en perfluoralkylstoffen. Deze chemische stoffen zitten in verschillende producten zoals bijvoorbeeld in: smeermiddelen en anti-aanbaklagen van pannen. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat PFAS ook regelmatig voorkomt in diverse cosmeticaproducten bijvoorbeeld in sommige: foundations, B&B crèmes, oogproducten en lippenstiften.

Mogelijke consequenties van PFAS in een product

Make-up en huidverzorgingsproducten worden vaak dagelijks aangebracht door veel vrouwen én mannen, hierdoor komen de PFAS iedere dag op de huid en kunnen deze ook in de huid opgenomen. Deze chemische stoffen hechten vervolgens aan eiwitten en komen zo in de bloedbaan terecht en daardoor in het hele lichaam. Het afbreken van deze stoffen kan jaren duren. Hoe langer je de producten met de chemische stoffen gebruikt, hoe meer dit wordt opgebouwd in het lichaam. De afbraak hiervan duurt daardoor nóg langer; tot wel tientallen jaren! PFAS-indicatoren blijven dus heel lang in het lichaam. Dit kan ertoe leiden dat het immuumsysteem wordt aangetast, het kan effect hebben op cholesterol in het bloed en in het ergste geval kan het kanker veroorzaken. 


Bewustwording

Het is dus zeer belangrijk om producten met PFAS te vermijden en de ingrediënten van producten goed te bekijken, twijfel je over een product vraag het dan na bij de leverancier. De producten van ZO Skin Health zijn ontworpen om de algehele huidgezondheid te verbeteren. De producten zijn altijd klinisch bewezen en zijn in het geheel PFAS vrij. Dit betekent dat er geen PFAS aanwezig zijn in zowel de producten, als  de verpakkingen. De producten van ZO Skin Health kunnen veilig gebruikt worden op gezicht en lichaam, volgens het voorgeschreven protocol.


De producten van ZO Skin Health zijn klinisch getest en ontwikkeld om de algehele huidgezondheid te verbeteren.

Alle producten zijn vrij van PFAS.Ben je nog niet bekend met ZO Skin Health? Wij raden je aan om contact op te nemen met een ZO Behandellocatie voor een passend advies.Bron artikel RIVM en Radar Avrotros

Kommentare


bottom of page